×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 43
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 14:22

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ!

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Συνέντευξη με τον Δρ.Σοφοκλή Σαμόλη*

 

Σίγουρα για κάθε γυναίκα η στιγμή που θα μάθει ότι είναι έγκυος είναι η πιο όμορφη της ζωής της. Όταν όμως αυτή η στιγμή έρθει χωρίς να την περιμένει και έχοντας δρομολογήσει χίλια δύο άλλα πράγματα τότε γίνεται θλιβερή και δυστυχώς σε παγκόσμιο επίπεδο ποσοστό μεγαλύτερο του 41% των κυήσεων είναι ανεπιθύμητες.

Σε αυξημένα επίπεδα είναι και τα ποσοστά των νέων που δεν λαμβάνει κάποια μέθοδο αντισύλληψης στην Ευρώπη και οφείλονται σε λανθασμένες αντιλήψεις και μύθους για τις αποτελεσματικές μεθόδους αντισύλληψης, όπως είναι η διακεκομμένη συνουσία, το μπάνιο ή το ντους μετά την ερωτική πράξη και η σεξουαλική πράξη κατά την έμμηνο ρύση. 

Μιλήσαμε με τον ιατρό Σοφοκλή Σαμόλη, Μαιευτήρα- Γυναικολόγο ο οποίος μας εξήγησε τους λόγους που πρέπει να πούμε ναι στην Αντισύλληψη:

  1. Κάθε φορά που έχετε σεξουαλική επαφή χωρίς αντισυλληπτική προστασία, κινδυνεύετε από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.
  2. Το μπάνιο αλλά και οι κολπικές πλύσεις μετά την σεξουαλική επαφή, δεν αποτρέπουν την εγκυμοσύνη.
  3. Κάθε εκσπερμάτιση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, ακόμα και χωρίς την είσοδο του πέους στον κόλπο, μπορεί να οδηγήσει σε μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.
  4. Εάν δεν θέλετε να μείνετε έγκυος, μη βασίζεστε στην τύχη διότι είναι απρόβλεπτη.
  5. Η πρόληψη μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης είναι σίγουρα και πάντα προτιμότερη από την έκτρωση.
  6. Η αντισύλληψη αφορά γυναίκες και άνδρες αναπαραγωγικής ηλικίας. Είναι όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση του σύγχρονου ανθρώπου. Διαφυλάττει τη σωματική και ψυχική του υγεία, και προστατεύεται ενώ ταυτόχρονα προστατέυει και τον/την σύντροφό του.
  7. Η ιδανική μέθοδος αντισύλληψης είναι διαφορετική για το κάθε ζευγάρι. Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζουν το επίπεδο σεξουαλικής του ωριμότητας και η σωστή του ενημέρωση.  Στο πλαίσιο αυτό, η συμβολή του γυναικολόγου, ο οποίος θα ενημερώσει το ζευγάρι, είναι καθοριστική.
  8. Η αντισύλληψη αποτελεί από μόνη της ένδειξη συντροφικότητας και υπεύθυνης συμπεριφοράς. 
  9. Δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση αφού η συντροφικότητα πρέπει να  αποδεικνύεται στην πράξη και έχει στόχο να δημιουργεί την ίδια τη ζωή. Έτσι την ευθύνη δεν πρέπει να αποποιούνται οι άνδρες, καθώς ό,τι συμβαίνει στο σώμα και την ψυχή της συντρόφου τους, έχει αντίκτυπο και στους ίδιους. 
  10. Τέλεια αντισυλληπτική μέθοδος δεν υπάρχει. Διάλεξε αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα. Πριν κάνετε χρήση οποιασδήποτε μεθόδου, συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σου.

Ο ιατρός Σοφοκλής Σαμόλης md, PhD.,είναι Μαιευτήρας –Γυναικολόγος

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 29542 times Last modified on Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 16:55

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία Σελίδες ΥΓΕΙΑΣ για ΟΛΟΥΣ »
Login to post comments