sofia

sofia

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ: Το βάρος της ευθύνης είναι το μόνο βάρος που νιώθω πάνω μου

Για τους τολμηρούς και τους ονειροπόλους, τα δύσκολα είναι που μαγνητίζουν και γίνονται πάντοτε στόχος και επιλογή

 

Όλα όσα φοράει πάνω της και εκπέμπει σήμερα η πόλη μας συνιστούν την μεταμόρφωση,

την καινοτομία, τη διαφορά μεταξύ του πριν και του τώρα, σε ποιοτικές κατακτήσεις και υποδομές

 

Αποκλειστική Συνέντευξη στην Σοφία Διγενή-Κολιοτάση, Δημοσιογράφο

Αν με ρωτούσαν τι είναι επιτυχία για κάποιον Δήμαρχο; Δεν θα σκεπτόμουνα πολύ. Θα απαντούσα με λίγες λέξεις: Το να ακούνε οι δημότες τους κτύπους της καρδιάς του! Κι αν θέλανε να μάθουν, ποιος το έχει καταφέρει αυτό; Θα έλεγα: Ο Ανδρέας Παχατουρίδης! Η εφημερίδα «Σελίδες ΔΥΤΙΚΑ» βρήκε στο δικό του πρόσωπο την αιτία να σας κάνει γυρίσετε πίσω, στα πρώτα χρόνια της πόλης του Περιστερίου. Εκεί που άρχισαν να μεγαλώνουν παιδιά από τις αλύτρωτες πατρίδες. Γιατί ο Ανδρέας Παχατουρίδης είναι ο Πόντιος που φέρει την ευθύνη της διατήρησης μιας άυλης περιουσίας, αυτής που δεν αποτιμάται με χρήματα αλλά ζυγίζεται με ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

Τον συναντήσαμε λοιπόν και του ζητήσαμε να μας μιλήσει για αυτό που είναι, αυτό που έδωσε και δίνει στο Περιστέρι, αυτό που οραματίστηκε, αυτό που προσπάθησε, αυτό που τον πύρωσε με μια πεισματάρα θέληση και είναι ακόμα εδώ για να «χτίζει» και να εκσυγχρονίζει την πόλη του Περιστερίου. Μας άνοιξε στην κυριολεξία την καρδιά του σε μια αποκλειστική συνέντευξη που θα συζητηθεί.

- Το Περιστέρι, όπως μάθαμε, είναι η πόλη που υποδέχθηκε την οικογένεια Παχατουρίδη το 1922, μια χρονιά σταθμό για χιλιάδες Μικρασιάτες Πρόσφυγες που βρέθηκαν εδώ. Από πού έχετε την καταγωγή; Ποιες από τις παραδόσεις της πατρίδας σας σάς ακολουθούν από παιδί ακόμα;

Η οικογένεια Παχατουρίδη έχει ιστορική σχέση με τα θεμέλια της πόλης του Περιστερίου. Αφού παππούς και γιαγιά, οι γονείς του πατέρα μου, βρέθηκαν και ρίζωσαν στο Περιστέρι, όταν ακόμη στους λιγοστούς τότε δρόμους του, υπήρχε χώμα και χαλίκι. Όταν χωράφια ήταν απλωμένα στο μεγαλύτερο κομμάτι του. Αλύπητη και σκληρή η προσφυγιά, που από τα ηρωικά, τα εύφορα, τα ανθρώπινα μέρη του Πόντου, ξερίζωσε βίαια τη γενεαλογική κορυφή της οικογένειάς μας. Παππού και γιαγιά, δηλαδή. Οι οποίοι ήρθαν εδώ με πολύτιμη κληρονομιά τους τα γονίδια της ανθρωπιάς, της ικανότητας, της αξιοσύνης και της προκοπής. Γονίδια που στη συνέχεια κύλησαν και μέσα στο δικό μας αίμα. Μέσα σ’ εμάς τους νεότερους, που με τιμή, περηφάνια και καμάρι, συνεχίζουμε πάνω στη στόφα, στα χνάρια εκείνων, των πανάξιων και δυναμικών ανθρώπων, να προσπαθούμε να φτιάχνουμε με έργα αγάπης, με πίστη και σεβασμό σε παραδόσεις ιερές, τη σημερινή ιστορία της πόλης μας.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

- Στο Περιστέρι λοιπόν, την άλλοτε συνοικία των Αθηνών, κάνετε τα πρώτα σας βήματα. Εδώ μεγαλώνετε, εδώ μαθαίνετε τα πρώτα γράμματα, ζείτε με τα αδέλφια σας και τους γονείς σας. Πως ήταν αυτή η ζωή;

Στο Περιστέρι, τις όμορφες και ολόγιομες από ανθρώπινη ζεστασιά, γειτονιές του, γεννηθήκαμε. Παίξαμε και ματώσαμε τα γόνατά μας, σαν παιδιά. Πήγαμε στο σχολείο. Μεγαλώσαμε, αγαπήσαμε και αγαπηθήκαμε. Ζήσαμε δεμένοι και κρατημένοι σφιχτά, κάτω από μια κραταιή οικογενειακή ομπρέλα φροντίδας, αγάπης, ήθους, αρχών και αξιών. Που εξακολουθούν να μας διαπνέουν σε κάθε βήμα της κοινωνικής μας διαδρομής. Σε κάθε μορφή της κοινωνικής μας έκφρασης, απήχησης και προσφοράς.

- Λένε πως οι αναμνήσεις είναι δώρο του Θεού. Ο Ανδρέας Παχατουρίδης πρέπει να έχει πολλές. Ποιες είναι εκείνες οι αναμνήσεις που είναι φάροι ζωής για εσάς; Τι δεν θα ξεχάσετε ίσως ποτέ;

Είκοσι χρόνια τώρα, πλημμυρισμένα με αμέτρητες στιγμές αγάπης και ζωής, μοιρασμένες ανάμεσα στους συμπολίτες μου και ‘μένα, είναι φάροι φωτεινοί, αναμνήσεων μοναδικών που για πάντα θα σφραγίζουν την πορεία, αλλά και την μνήμη μου, τόσο ως Δημάρχου, όσο και ως ανθρώπου. Γεννημένου και ζυμωμένου αυθεντικά με το Περιστέρι.

- Ίσως σήμερα να έχετε εκατοντάδες χιλιάδες φίλους. Είναι εκείνοι που όταν έρχεται η στιγμή να πάνε στην κάλπη για να εκλέξουν τον Δήμαρχο τους λένε: «Μόνον Παχατουρίδης!» Αυτό δείχνει το αποτέλεσμα των εκλογών και τα απίστευτα ποσοστά που έχετε καταφέρει. Αλλά πως ήταν οι φιλίες τότε, στα μαθητικά, τα φοιτητικά χρόνια, εκείνα της νιότης και της ανεμελιάς; Διατηρείτε ακόμα φιλίες από τότε;

Τίποτε και κανείς δεν έχει βγει από το κάδρο της φιλίας, των κοινωνικών σχέσεων και επαφών μου. Φίλος καρδιάς ο συμμαθητής, ο συμφοιτητής, ο συνεργάτης, ο συμπαίκτης. Φίλος καρδιάς όμως και ο γηραιότερος, όπως και ο νεότερος συμπολίτης μου. Το μικρό παιδί, ο νεαρός μαθητής της πόλης. Αλλά και ο επαγγελματίας, ο συμπολίτης κάθε ηλικίας, κατάστασης και δραστηριότητας, απ’ άκρου εις άκρον του Περιστερίου.

2002 ΟΡΟΣΗΜΟ ΕΥΘΥΝΗΣ

- Πότε είπατε στον εαυτό σας θέλω να γίνω Δήμαρχος και τι ήταν αυτό που σας παρακίνησε;

Το όνειρο και η αγάπη για τον τόπο μου, οδήγησαν την επιλογή μου. Κίνητρό μου, η πορεία αναγέννησης και εκσυγχρονισμού της πόλης και της κοινωνίας της. Ο εφοδιασμός και η ενίσχυση της φαρέτρας τους, με εργαλεία ικανά, ανταγωνιστικά και επαρκή, για την υποδοχή και την αντιμετώπιση των αναγκών, των απαιτήσεων και των προκλήσεων ενός υπερηχητικού αιώνα, όπως ο 21ος που διανύουμε.

- Το 2002 εκλεχτήκατε για πρώτη φορά Δήμαρχος. Αυτή η χρονιά τι σας έφερε, τι σας πήρε;

2002 – Ορόσημο ευθύνης, φόρτισης και έμπνευσης. Γίνεται η απαρχή της ενσάρκωσης του οράματος και του ονείρου. Για την ανασύσταση, το νέο ποιοτικό μέγεθος υποδομών που άρμοζαν στο Περιστέρι των δικών μου προσδοκιών. Τις οποίες και έφερε προ των ευθυνών, του χρέους μου και του καθήκοντος φιλόδοξης αυτοδιοικητικής πλοήγησης, μιας πόλης μεταξύ των δέκα μεγαλυτέρων ανά την Ελληνική επικράτεια. Έτσι όπως ακριβώς αναλογεί στην δική μου γενέτειρα, το Περιστέρι.

- Λένε πως η δουλειά του Δημάρχου είναι σκληρή. Εσείς αποδεικνύετε ότι την αντέξατε. Είναι έτσι ή έχετε αισθανθεί κάποιες φορές τους ώμους της ψυχής σας να βαραίνουν;

Το βάρος της ευθύνης είναι το μόνο βάρος που νιώθω πάνω μου. Απέναντι στο σύνολο των συμπολιτών μου, που απόλυτα σε μένα εμπιστεύονται, εδώ και δυο συνεχόμενες δεκαετίες, την αναμόρφωση των συνθηκών της ζωής τους. Την αναπροσαρμογή του Περιστερίου, σύμφωνα με τα δεδομένα μιας σύγχρονης και κομβικής του λεκανοπεδίου Αττικής και όχι μόνον, μεγαλούπολης.

- Έχετε πει ότι το Δημαρχείο είναι το σπίτι σας. Ότι η πόλη του Περιστερίου είναι το όραμά σας, ότι θέλετε να την φτάσετε στην κορυφή, να είναι μια πόλη ανθρώπινη για μια κοινωνία που πάει μπροστά. Θυμάμαι και την πρώτη σας αφίσα, αυτή με τον μπέμπη που ήθελε να πάει μπροστά, με παραξένεψε. Είπα, «μα το Περιστέρι δεν γεννήθηκε χθες…, δεν μπορεί να είναι μωρό…» Είχα τότε 42 χρόνια στην πλάτη μου Δήμαρχε και το Περιστέρι άλλα τόσα περίπου. Κι όμως, αποδείξατε ότι αυτό που παραλάβατε ήταν ένα μωρό παιδί που δεν στεκόταν καν στα πόδια του. Το μεταμορφώσατε το Περιστέρι μας. Ποια έργα πιστεύετε ήταν σταθμός για αυτήν την μεταμόρφωση;

Όπως φροντίζουμε την προσεκτική ανάπτυξη ενός παιδιού, άλλο τόσο προσπαθήσαμε προσεκτικά να διαμορφώσουμε όλα τα στάδια ανάπτυξης και προόδου του Περιστερίου και της κοινωνίας των συμπολιτών και συνανθρώπων μας. Όλα όσα φοράει πάνω της και εκπέμπει σήμερα η πόλη μας, για τα οποία μάλιστα αποτελεί αξιοθαύμαστο πανελλαδικό πρότυπο, συνιστούν την μεταμόρφωση που επικαλείστε, την καινοτομία, τη διαφορά μεταξύ του πριν και του τώρα, σε ποιοτικές κατακτήσεις και υποδομές.

- Πως είναι άραγε να είναι κάποιος 20 χρόνια Δήμαρχος; Τι σας στέρησε αυτή η αφοσίωση; Πως είναι τα πράγματα για έναν άνθρωπο που έχει οικογένεια και πρέπει να ξοδέψει την ζωή του για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που γίνονται σε παράλληλους χρόνους η μεγάλη του οικογένεια;

Για να προηγείσαι και να προπορεύεσαι, ειδικότερα μάλιστα κρατώντας στα χέρια σου το αυτοδιοικητικό τιμόνι του Περιστερίου, μιας πόλης 500.000 κατοίκων, επόμενο είναι να θυσιάζεις πράγματα από τον προσωπικό χώρο της ζωής σου. Ηθελημένα και συνειδητά η πόλη μου και η κοινωνία της, μπήκαν βαθιά μέσα στον πυρήνα του ενδιαφέροντος, της μέριμνας και της προσήλωσής μου. Υπάρχει αλληλοσεβασμός και παράλληλοι δρόμοι στην πορεία των οικογενειών. Της προσωπικής και της κοινωνικής. Δύσκολη εξίσωση η επίτευξη ισορροπίας. Για τους τολμηρούς όμως και τους ονειροπόλους, τα δύσκολα είναι που μαγνητίζουν και γίνονται πάντοτε στόχος και επιλογή.

- Οι συνεργάτες σε αυτή την προσπάθεια πόσο σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας σας ήταν;

Σε κάθε φιλόδοξη πρωτοβουλία, η επιτυχία είναι συνέπεια και αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και συνεργασίας. Η σπουδαιότητα και η αξία της συλλογικότητας, είναι αδιαμφισβήτητες. Όσο περισσότεροι συμμετέχουν με πίστη, αφοσίωση, υπευθυνότητα και μεράκι, στον συντονισμό ενός αυτοδιοικητικού έργου, όπως το συγκεκριμένο που επιτελούμε στον Δήμο Περιστερίου, τόσο περισσότερο διευρύνεται το δημόσιο όφελος για το κοινό καλό πόλης και κοινωνίας.

ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ

Από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ως Δημάρχου και σε συνεργασία με τους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνον, δρομολόγησε τα μεγάλα για τον τόπο του έργα υποδομής. Σημαντικά έργα, όπως:

1. Το νέο Πολυδύναμο Δημαρχείο του Περιστερίου, το πιο σύγχρονο της Ελλάδας και παράλληλα το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο στην ιστορία της πόλης, το οποίο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο στο Περιστέρι, που εκτός των συνηθισμένων χώρων ενός Δημαρχείου του 21ου αιώνα, περιλαμβάνει αίθουσες πολιτιστικών εκδηλώσεων και συναυλιών, θέατρο, συνεδριακούς χώρους, υπόγειους χώρους στάθμευσης και πολλούς άλλους χώρους δράσης και έκφρασης των δημοτών. 2. Μεγάλα αθλητικά έργα και αξιόλογες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως δεκάδες στάδια, γήπεδα, ανοιχτά και κλειστά γυμναστήρια και κολυμβητήρια. 3. Ριζική αναδιαμόρφωση και δημιουργία πλέον των 76 πλατειών και παιδικών χαρών βάσει ευρωπαϊκών προτύπων και προδιαγραφών. 4. Το Θέατρο Πολιτών, ένα υπέροχο θέατρο που παραδόθηκε στους δημότες της πόλης και τον ευρύτερο πολιτιστικό χώρο, εντός και εκτός δήμου. 5. Η μοναδική πόλη-δήμος στο λεκανοπέδιο της Αττικής, που σε διάστημα μερικών μηνών, θα διαθέτει τρεις σταθμούς ΜΕΤΡΟ. 6. μεγάλο βιοκλιματικό έργο ύψους 5 εκατ. ευρώ στο βόρειο Περιστέρι, 7. Επίσης, ολοκληρώθηκε το πρώτο νοσοκομείο ημέρας, το πιο σύγχρονο Αστικού Τύπου Κέντρο Υγείας. 8. Η πόλη έχει μία από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες δανειστικές βιβλιοθήκες και Ελεύθερο Δημοτικό Πανεπιστήμιο Στα χρόνια της κρίσης το Περιστέρι είναι η πόλη με τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης και προόδου.

WHO IS WHO

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης στις δημοτικές εκλογές του 2019 κατάφερε να επανεκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, ξεπερνώντας σε ποσοστό το 74%! Ένα ποσοστό κορυφαίο για τα εκλογικά δεδομένα. Είναι ο μοναδικός Δήμαρχος που έχει καταφέρει να επανεκλεγεί σε πέντε (5) συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ανεβάζοντας το εκλογικό ποσοστό του. Η δουλειά του, αλλά και ο απλοϊκός χαρακτήρας του αναγνωρίζονται από τους δημότες του. Οι άνθρωποι τον χαιρετούν, ενίοτε τον σταματούν, τους ρωτάει για την οικογένεια, για τους δικούς τους. Ακούει τους παλμούς της καρδιάς τους. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά τον Παναγιώτη, τον Γιώργο και την Αθηνά. Μεγάλη του αγάπη, πάντως, είναι ο Ατρόμητος Αθηνών.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

«Το 1922, την άνοιξη, με ένα καράβι που μετέφερε πρόσφυγες από την Τραπεζούντα του Πόντου, έφτασαν στον Πειραιά ο Λευτέρης Παχατουρίδης (παππούς του Ανδρέα) μαζί με τη γυναίκα του, Χριστίνα, έγκυο, ετοιμόγεννη. Δεν πρόλαβαν να φτάσουν στο λιμάνι του Πειραιά και η πρώτη τους «επίσκεψη» ήταν στο Τζάνειο, όπου γεννήθηκε ο Παναγιώτης, το πρώτο τους παιδί και πατέρας του σημερινού δημάρχου. Τα πρώτα 4 χρόνια έζησαν σε συμπατριώτες τους στη Δραπετσώνα και το 1926 έφτασαν στο Περιστέρι. Έφτιαξαν το σπίτι τους στην αρχή της Ηροδότου, κοντά στην Παναγή Τσαλδάρη κυριολεκτικά με τα χέρια τους, δωμάτιο- δωμάτιο. Να σημειώσουμε ότι η Ηροδότου ήταν καρόδρομος και το απέναντι πλάτωμα επί της Παναγή Τσαλδάρη ήταν σκουπιδότοπος, όπου άδειαζαν τα σκουπίδια του δήμου Αθηναίων. Ο Λευτέρης Παχατουρίδης δούλευε ως οικοδόμος, αλλά κάποια στιγμή είχε την ιδέα να κάνει το μισό σπίτι του καφενεδάκι- ταβερνάκι, που παράλληλα πουλούσε και είδη μπακαλικής. Η οικογένεια απέκτησε συνολικά άλλα 3 παιδιά, μετά τον Παναγιώτη. Το 1943 η μεγάλη κόρη, η Παναγιώτα, πεθαίνει πάνω στη γέννα (είχε ήδη παντρευτεί και έμενε στην Ημαθία) ενώ τον επόμενο χρόνο, το 1944, χάνουν και τον πατέρα Λευτέρη, άδοξα, από τέτανο, μετά από πάτημα μιας πρόκας και τη μόλυνση του τραύματος. Τα ηνία της οικογένειας ανέλαβε ο μεγάλος γιος Παναγιώτης , ο οποίος το 1947 παντρεύτηκε μια κοπέλα από το Αίγιο, τη Βασιλική Διονυσοπούλου, μετά το γάμο αγόρασε το μπροστινό οικόπεδο (μπροστά στην Παναγή Τσαλδάρη )και με τη βοήθεια του αδερφού του Θόδωρου έχτισαν ένα μεγάλο μαγαζί, ένα μπακάλικο- ταβέρνα, που με επεκτάσεις κατέληξε να φιλοξενεί χορούς και συνεστιάσεις. Γιοι του Παναγιώτη Παχατουρίδη είναι ο Λευτέρης και ο Ανδρέας. Ο Ανδρέας Παχατουρίδης είναι ο σημερινός δήμαρχος Περιστερίου.» γράφει η Γεωργία Ηλιοπούλου σε συνέντευξή της με τον Γιώργο Χριστοφιλόπουλο.

πρόσωπα & τέχνες

ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ: Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΗΣΙΛΑΟ ΣΙΟΥΝΑ, PERSONAL TRAINER

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΟΦΙΑ ΔΙΓΕΝΗ- ΚΟΛΙΟΤΑΣΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Η φωνή του σταθερά γοητευτική όπως την έχουμε μάθει στις ταινίες, στα σήριαλ, στο ραδιόφωνο. Μιλά γρήγορα, όσο κι όποτε πρέπει, αλλά ακούς κάθε λέξη του καθαρή και γυάλινη. Έχει μιαν απλότητα μυστήρια δεμένη με την καθημερινότητά του, τα όνειρά του, τη ζωή του και τους δικούς του ανθρώπους. «Νιότη είναι τώρα και συνεχίζει» σου λέει και σε κρατάει δεμένο να μην σε παρασύρουν οι σειρήνες στο ότι ο χρόνος φθείρει. Ο Στράτος Τζώρτζογλου μας έβαλε στις βαθιές της νόησης και της φιλοσοφίας χαράδρες μέσα από μια αποκλειστική συνέντευξή του. Όσα μας είπε είναι πολύ δύσκολο να αποτυπωθούν στις τέσσερις αυτές σελίδες μα θα προσπαθήσουμε να χωρέσουμε τα πλέον σημαντικότερα!!

 Ο πολυβραβευμένος Έλληνας ηθοποιός μας μιλάει για τις τεχνικές που κάνουν τις αλλαγές να έρχονται στη ζωή μας και μας εξηγεί πως ο ίδιος διδάχθηκε και αξιοποίησε το «uncomfortable zone»: «…Αυτό συνεχίζω να το διδάσκομαι όλη μου τη ζωή. Το «uncomfortable zone» είναι η ζώνη μη ασφάλειας, η ζώνη μη άνεσης. Ο περισσότερος κόσμος κινείται και ζει και σκέφτεται και αισθάνεται μέσα σε μια ζώνη άνεσης που καθορίζεται από ποιος πραγματικά πιστεύει ότι είναι. …. Όλοι μας λοιπόν παθαίνουμε αυτό που λένε κοινωνική διαμόρφωση. Μαθαίνουμε από μικροί τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε. Τι όρια έχουμε στη ζωή μας. Έρχεται λοιπόν η οικογένεια, το σχολείο, η  θρησκεία, η πολιτική κατάσταση στη χώρα την οποία ζει ο καθένας μας, και σε διαμορφώνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι δεν μπορούν να πετύχουν τα πάντα. Όλοι οι άνθρωποι είναι ικανοί, είναι μικροί θεοί. Όλοι μπορούν να πετύχουν τα πάντα, να γίνουν πολύ πλούσιοι , πολύ ευτυχισμένοι, υγιείς, να μην έχουνε προβλήματα συναισθηματικά, να έχουνε πετυχημένους γάμους, να βρούνε τον σωστό σύντροφο. Η διαμόρφωσή τους όμως, από πολύ μικρά παιδιά, τους έχει κάνει να πιστεύουν ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν, οι φτωχοί να παραμένουν φτωχοί, ότι οι πλούσιοι βγάζουν τα λεφτά παράνομα. Υπάρχει λοιπόν μια μυθολογία, που εί- ναι κάτι σαν την κόλαση του Δάντη την οποία μας την διδάσκουν από μικρά παιδιά και έτσι κανένα παιδί δεν μπορεί να πετύχει τα όνειρά του, μόνο λίγα που χρησιμοποιούν ένα μικρό τμήμα του εγκεφάλου τους που λέγεται φαντασία και όνειρο. Εγώ από πολύ μικρός έμαθα να ζω μέσα στο όνειρο. Ζούσα περισσότερο μέσα στα όνειρά μου παρά στην πολύ φτωχή πραγματικότητα στην οποία μεγάλωνα. Επειδή λοιπόν μεγάλωνα πάντα στο όνειρο και ήταν η μόνη ελπίδα διαφυγής από τη δύσκολη πραγματικότητα στην οποία ζούσα δεν έγινα ονειροπαρμένος αλλά πίστευα ότι μπορούσα να πετύχω τα όνειρά μου. Δηλαδή να γίνω ηθοποιός…»

- Πως είναι για ένα παιδί που μέχρι τα 19 του ασχολιόταν με τα γυμναστήρια, τα μπιλιάδρα, και είχε είδωλο τον Μπρούς Λη ξαφνικά να γίνεται πρωταγωνιστής στην παράσταση του Κάρολου Κουν, ο ‘’Ήχος του όπλου’’ στο Θέατρο Τέχνης;

Αν δεν το πιστέψεις δεν μπορεί να γίνει. Τότε λοιπόν δεν είχα κάποιον προπονητή σκέψης για να με βο- ηθήσει να το κάνω αυτό. Το έκανα εντελώς αυθόρμητα. Άρχισα να ονει- ρεύομαι ότι θα με πάρει ο Κουν. Είχα πιστέψει ότι, μπορεί να μην είχα τόσο ταλέντο για να μπω στη σχολή αλλά είχα την μαχητικότητα και την αγωνιστικότητα να γίνω πάρα πολύ καλός ηθοποιός, δουλεύοντας πε- νταπλάσιες ώρες από τους άλλους και θα τα κατάφερνα στο τέλος. Έβαζα στο μυαλό μου ότι ήμουν διατεθειμένος να βάλω δεκαπλάσια δουλειά από τους άλλους. Ακόμα κι αν δεν με έπαιρνε στη σχολή ο Κουν είχα αποφασίσει να τον ακολουθήσω όπου κι αν πήγαινε. Θα του έλεγα να γίνω υπηρέτης στο σπίτι του, να του μαγειρεύω, να του καθαρίζω τα πατώ- ματα, να του κτίσω ένα θέατρο. Εάν πάλι μου έλεγε ότι δεν θα με πάρει Για μένα είναι θεραπεία το να παίζω κάθε βράδυ στο θέατρο. Είναι μια εξομολόγηση ψυχής. σκεπτόμουν ότι θα τον απειλούσα με ένα μαχαίρι. Ήμουν βέβαιος ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μου πει όχι. Ήμουν διατεθειμένος να κάνω τα πάντα, σκεπτόμενος οτιδήποτε, στα πλαίσια που ο Θεός γίνεται βοηθός σου και όχι αντίπαλός σου. Είχα την πεποίθηση ότι θα με πάρει. Μέσα μου είχα πολύ έντονο το τραγούδι που ακούγεται στην ταινία Ρόκυ, το “Eye of the tiger”. Και όχι μόνον με πήρε, με πήρε και με υποτροφία στη σχολή! Και μετά από δύο μήνες μου έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μιχάλη στο «Ήχο του Όπλου» και μετά η συνέχεια στην ταινία «Η φανέλα με το 9». Στην ουσία δεν μπορούσα τότε να καταλάβω τι συνέβαινε. Γιατί εγώ όλα αυτά τα χρόνια και στην εποχή της μεγάλης δόξας ήμουν πάντα ο Στράτος. Ένα παιδί που μετρούσε τα άστρα. Ήταν και το μόνο βιβλίο που είχα δια- βάσει μέχρι την ηλικία των 21 χρονών αυτό του Μενέλαου Λουντέμη, έχω διαβάσει πολλά από τότε. Πάντα μου άρεσε να βλέπω τα βράδια τα άστρα στον ουρανό και κάποιες φορές με πιάνω να κάνω μια μυστική συνομιλία μαζί τους, σκέφτομαι, ονειρεύομαι. Το σπίτι μου έχει θέα την Ακρόπολη. Από εκεί κάθομαι και μιλάω με την Ακρόπολη. Θα μου πεις τώρα ότι εί- ναι τρελό αυτό αλλά όπου βρω ΦΩΣ μιλάω! Σκέφτομαι ότι είναι πολύ καλύτερο από το να κάτσω να μιλή- σω με ανθρώπους που θα μου πουν τους φόβους, τις αμφιβολίες τους, να μιλήσω με πράγματα, που μπορεί να μην έχουν μιλιά μεν αλλά έχουν τόση έντονη ενέργεια που σε εμπνέουν να σκεφθείς πολύ μεγαλύτερες εικόνες για τον εαυτό σου και να κάνεις μεγαλύτερες σκέψεις. Μέσα από αυτές τις κουβέντες μου με την θάλασσα ή με τα αστέρια, ή με την Ακρόπολη κατόρθωσα να κάνω πολλά πράγμα- τα στη ζωή μου. Να συνεχίσω να είμαι 33 χρόνια ηθοποιός πράγμα πάρα πολύ δύσκολο. Να πάω Αμερική. Να είμαι με τον γιό μου τον Αλκιβιάδη. Να παντρευτώ τώρα την Σοφία. Να βρω σπίτι απέναντι από την Ακρόπολη και να δημιουργήσω στα Δυτικά προάστια, γιατί εκεί μεγάλωσα, στα Real Schools που είναι στο Περιστέρι, κάτι που θα ήθελα κι εγώ όταν ήμουν πιτσιρικάς να είχα την δυνατότητα να διδαχθώ.

- Κατά τη διάρκεια της φοίτησης σου στο θέατρο Τέχνης είχες γνωρίσει προσωπικότητες όπως ο Ελία Καζάν. Ο οποίος σου είχε πει πως έχεις πολύ ταλέντο αλλά 23 ετών είσαι πολύ μεγάλος για το Χόλλυγουντ. Αλήθεια μετάνιωσες που δεν κυνήγησες μια διεθνή καριέρα;

Το 1988 έκανα τη «Φανέλα με το 9» του Παντελή Βούλγαρη. Ο Βούλγαρης ήταν πολύ φίλος με τον Ελία Καζάν. Ο Ελία Καζάν ήταν να κάνει τότε μια ταινία που δεν την έκανε ποτέ. Ήρθε στα γυρίσματα και με συνάντησε. Είπε ότι μοιάζω με τον Γουόρεν Μπίτι και να πάω Αμερική. Για μένα είναι θεραπεία το να παίζω κάθε βράδυ στο θέατρο. Είναι μια εξομολόγηση ψυχής. Το 1989 πήρα το 2ο βραβείο 1ου αντρικού ρόλου στο Σταρ ντε Ντεμαίν στη Γενεύη με την ταινία του Θ. Αγγελόπουλου «Τοπίο στην Ομίχλη», με συμμετοχές πολλών σταρς όπως του Αντόνιο Μπαντέρας, που ήρθε πέμπτος αλλά έγινε παγκόσμιος σταρ μετά από αυτό και του Αλμοδόβαρ. Μετάνιωσα άπειρες φορές που δεν έκανα διεθνή καριέρα και άπειρες φορές είπα μπράβο που δεν την έκανα. Δεν υπάρχει κάτι που μένει σταθερό. Λέει ο Καβάφης για το με γάλο ναι και το μεγάλο όχι και πάντα μετανιώνουμε για αυτό το όχι που είπαμε το σωστό. Δηλαδή στο τέλος της ζωής μπορεί να πεις τι καλά που δεν πήγα! Πήγα στην Αμερική στα 50 μου. Ο λόγος ήταν να κάνω κά- ποιες δουλειές θεατρικές εκεί για να μπορέσει ο γιός μου ο Αλκιβιάδης να σπουδάσει σκηνοθέτης και σεναριογράφος, που ήδη το κάνει, αλλά ήθε- λα να δω και πως είναι τα πράγματα εκεί. Ξέρω πολύ καλά ότι εάν εγώ δεν είμαι κάθε βράδυ στο θέατρο να παίζω δεν θα είμαι ευτυχισμένος. Για μένα είναι θεραπεία το να παίζω κάθε βράδυ στο θέατρο. Είναι μια εξομολόγηση ψυχής. Αντί να πιάνω τον κάθε άνθρωπο να του λέω τα βάσανά μου, τα προβλήματά μου, προτιμώ να έχω ένα ρόλο, να περνάω όποια υπαρξιακή ανησυχία, φόβους, αμφιβολίες, ελπίδες, όνειρα μέσα από τον ρόλο και να επικοινωνώ με το κοινό μαζικά σαν σε μια λειτουργία.

ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ

- Κατά τη διάρκεια της καριέρας σου υπήρξαν ηθοποιοί Έλληνες και ξένοι που να λειτούργησαν για σένα ως πρότυπα;

Ναι, έχω θαυμάσει τον Αλέκο Αλεξανδράκη που ήταν ένας άνθρωπος γλυκύτατος, πολύ επιτυχημένος και πολύ απλός. Αυτή την απλότητα μπόρεσα και την συνάντησα σε όλους αυτούς τους σκηνοθέτες με τους οποίους συνεργάστηκα. Όλα τα με- γάλα μυαλά ήταν πολύ απλοί άνθρωποι. Τουτέστιν πολύ σύνθετοι. Η απλότητα δεν έχει να κάνει με την απλοϊκότητα. Απλός μπορεί να είναι ένας ψαράς που είναι αγράμματος και βάζει στην υπογραφή του αντί για το όνομά του σταυρό. Αλλά να έχει τέτοιο βάθος συναισθημάτων και σκέψης και να πεις αυτός ο άνθρωπος έχει φτάσει στην τελείωση και να μην τον φτάνουν εκατομμύρια καθηγητά- δες που προσπαθούν να συλλάβουν την ομορφιά με διανοητικούς όρους. Η ομορφιά δεν συλλαμβάνεται για αυτό και κάποιοι καλλιτέχνες μπο- ρούν να αντιληφθούν την έννοια του ωραίου χωρίς να μπορούν να την εξηγήσουν με λόγια ούτε να την αναλύσουν. Την ίδια δυνατότητα έχει και ένας σφουγγαράς στην Κάλυμνο. Που μπορεί να σου εξηγήσει τις 50 απο- χρώσεις του σφουγγαριού…

- Στα πρώτα χρόνια της καριέρας σου γνώρισες και παντρεύτηκες τη Μαρία Γεωργιάδου. Θεωρείς πως αυτή η σχέση ήταν καταλυτική για την ζωή σου αλλά και για την καριέρα σου;

Επειδή αισθάνομαι ότι είμαι ακόμα στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου ας αναφέρω και την Σοφία. Νομίζω ότι ένας γάμος, αν δεν τον κάνεις από χόμπι και είναι απόφαση καρδιάς, γιατί η καρδιά έχει τα δικά της μυστήρια, δεν μπορείς να την αναλύσεις και τελικά πολλά από όσα αποφασίζεις με την καρδιά φαίνονται παράλογα στους άλλους. Γιατί, σου λέει η κοινή γνώμη, ένα παιδί 21 χρονών θέ- λοντας να είναι ηθοποιός και να τον θαυμάζουν οι θαυμάστριες πηγαίνει και παντρεύεται; Είναι λίγο τρελό έως παράλογο. Θέλει γενναιότητα και την ίδια γενναιότητα χρειάζεται και όταν είσαι 50 και παντρεύεσαι μια κοπέλα 25 χρόνια νεώτερη, πάλι είναι παράλογο, πάλι όμως έχει να απαντήσει η καρδιά. Εγώ θα σου απαντήσω μόνο με την καρδιά γιατί λογικά ό,τι έχω κάνει στη ζωή μου είναι λάθος. Όπως λέει ο Ελύτης: «Η αίγλη της νεότητας είναι, ως ένα σημείο η αίγλη του σφάλματος. Ζηλιάρηδες γέροι που όλα σας τα ‘χετε προβλέψει. Δε θα ‘ρθει ποτέ το αηδόνι να λαλήσει πάνω στη σωφροσύνη σας. Μωρέ δεν θα ‘ρθει, δεν θα ‘ρθει...» Ομολογώ ότι προσπαθούσα πάντα στη ζωή μου να παραμείνω νέος, όχι εξωτερικά, να παλιμπαιδίζω. Ήθελα να έχω καρδιά μικρού παιδιού, να κάνω σκέψεις μικρού παιδιού γιατί το παιδί είναι πάντα περίεργο, για το παιδί όλα είναι καινούργια, αυτό του δίνει ενθουσιασμό και μια όρεξη να μάθει. Είμαι λοιπόν πάντα ένα παιδί που θα μετράει τα άστρα, που συνέ- χεια θα διαβάζει και συνεχώς θα ενημερώνεται από τις επαφές του με τους ανθρώπους, γιατί και οι άνθρωποι είναι βιβλία με μεγάλα μυστικά, αρκεί να μπορείς να τα ξεκλειδώσεις και να μπορείς να τα ερμηνεύσεις για να μπορείς να καταλάβεις τα μυστικά που κρύβει η κάθε ψυχή. Όπως και τα βιβλία. Μπο- ρείς να τα διαβάσεις και να τα ξαναδιαβάσεις μετά από 5 χρόνια και όπως εγώ να καταλάβεις άλλα πράγματα. Αυτό εξαρτάται από το πώς τα ερμηνεύεις,αλλιώς διαβάζεις ιστορίες τις οποίες τις καταναλώνεις! Άλλο η κατανάλωση κι άλλο η διατροφή. Εγώ πιστεύω ότι η νεότητα, η αφθονία, η υγεία, η ευτυχία είναι επιλογή. Πρέπει να σηκωθείς από το κρεβάτι σου και να επιλέξεις να είσαι ευτυχισμένος. Δεν θα γίνουν τα πράγματα που θέλεις, από μόνα τους, για να γίνεις ευτυχισμένος. Άρα αν η νεότητα είναι επιλογή, επιλογή είναι και ο χρόνος. Άρα τα πρώτα χρόνια της καριέρας μου συνεχίζουν να εί- ναι και νομίζω θα πεθάνω έχοντας κάνει μόνον το πρώτο βήμα. Δεν πι- στεύω ποτέ ότι έχω φτάσει σε κανένα ταξίδι, σε κανένα τέλος, γιατί το τέλος δεν υπάρχει. Σίγουρα, το να μείνεις 15 χρόνια με έναν άνθρωπο, όπως εγώ με την Μαρία στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου, ήταν μια στάση ζωής. Δηλαδή είπα: θέλω να έχω οικογένεια, αυτό μου έλειπε. Θεωρώ ύψιστο αγαθό την οικογένεια. Ακολούθησα τις επιτα- γές της καρδιάς μου και τότε και τώρα!»

- Σχεδόν πριν ένα χρόνο παντρεύτηκες τη Σοφία Μαριόλα και άλλαξε η ζωή σου ριζικά. Περιέγραψε μας αυτή την εμπειρία. Πόση δύναμη σου δίνει ο έρωτας; Πιστεύεις ότι επηρεάζει θετικά και τη δουλειά σου;

Η νεότητα, η αφθονία, η υγεία, η ευτυχία είναι επιλογή! ναι και νομίζω θα πεθάνω έχοντας κάνει μόνον το πρώτο βήμα. Δεν πι- στεύω ποτέ ότι έχω φτάσει σε κανένα ταξίδι, σε κανένα τέλος, γιατί το τέλος δεν υπάρχει. Σίγουρα, το να μείνεις 15 χρόνια με έναν άνθρωπο, όπως εγώ με την Μαρία στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου, ήταν μια στάση ζωής. Δηλαδή είπα: θέλω να έχω οικογένεια, αυτό μου έλειπε. Θεωρώ ύψιστο αγαθό την οικογένεια. Ακολούθησα τις επιταγές της καρδιάς μου και τότε και τώρα!»

- Σχεδόν πριν ένα χρόνο παντρεύτηκες τη Σοφία Μαριόλα και άλλαξε η ζωή σου ριζικά. Περιέγραψε μας αυτή την εμπειρία. Πόσο δύ- ναμη σου δίνει ο έρωτας; Πιστεύεις ότι επηρεάζει θετικά και τη δουλειά σου;

Θα σου απαντήσω με ένα στίχο από ένα ποίημα του Ρίλκε: «Ποιος αν φώναζα, ποιος θα με άκουγε από τις στρατιές των αγγέλων. /Και μόνο να υπέθετα πώς ένας τους μ’ έπαιρνε ξάφνου πάνω στην καρδιά του, θα χα- νόμουν/απ’ τη δυνατότερή του Ύπαρξη. /Γιατί το Ωραίο δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η Αρχή του Τρομερού που μόλις αντέχουμε /που μόνο με τα βίας μπορούμε να υπομένουμε!» Αυτό είναι η Σοφία για μένα!

ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ

- Τα τελευταία χρόνια ο γιος σου βρίσκεται στην Αμερική και κάνει τα πρώτα του βήματα στην σκηνοθεσία, βλέπεις στοιχεία δικά σου πάνω του;

Εγώ θέλω να βλέπω στοιχεία δικά μου πάνω του παρότι ο Αλκιβιάβης είναι μια τελείως εξελιγμένη μορφή ανθρώπου. Ο Αλκιβιάδης έχει κάτι πέρα από τη συμπόνια που έχω και εγώ για τους ανθρώπους και τη ζωή, κάτι που είναι έμφυτο βέβαια σε όλους τους ανθρώπους αλλά είναι και θέμα εκ- παίδευσης. Γιατί πρέπει να μάθεις να είσαι συμπονετικός με πράξεις. Εάν δεν κάνεις πράξεις και είναι όλα σε θε- ωρητικό επίπεδο η συμπόνια δεν έχει νόημα. Είναι σαν να κάνεις μια προσευχή η οποία δεν έχει μέσα της συγκίνηση, πάθος άρα δεν φτάνει ποτέ στο Θεό γιατί δεν την έστειλες ποτέ στον Θεό εσύ. Θέλει ένα όχημα, ένα πάθος, μια φωτιά για να ανεβεί στον ουρανό. Όπως και η προσευχή προσακούγεται αλλά πρέπει να έχεις αυτιά για να ακούσεις ότι εισακούστηκε. Αν περιμένεις να ΄ρθει η ευλογία του Θεού όπως την θέλεις εσύ μπορεί να μην καταλάβεις ποτέ ότι εισακούστηκε η προσευχή σου και ας σου στέλνει ευλογίες συνέχεια ο Θεός. Ο γιός μου έχει πάρει λοιπόν στοιχεία από εμένα αλλά έχει κάτι εντελώς δικό του. Πολλές φορές μου έρχονται δάκρυα στα μάτια όταν τον βλέπω. Σέβομαι την ύπαρξή του και οποτεδήποτε με χρει- αστεί θα είμαι δίπλα του για να τον στηρίξω, χωρίς να τον κρίνω γιατί δεν μπορώ να τον αγαπήσω με όρια, τον αγαπάω χωρίς όρια. Νιώθω για εκεί- νον ατελείωτη αγάπη όσα λάθη και να κάνει! (συγκίνηση)

- Για κάποιο χρονικό διάστημα έμεινες μαζί του στην Αμερική και υπήρξες παρατηρητής στο Αctor Studio. Μίλησε για όλο αυτό;

Αυτό μου το επέτρεψε η σύζυγος του Ελία Καζάν και είχα την ευκαιρία ναπαρακολουθώ ως παρατηρητής ηθο- ποιούς που δούλευαν τους ρόλους τους. Είχα μεγάλη τύχη όμως, στο Λος Άντζελες, που γνώρισα την Ιβάνα Τσάμπακ και με έβαλε στο Master of the Master Classes. Η Ιβάνα Τσάμπακ είναι μια σοφή γυναίκα πάνω στην υποκριτική, είναι Acting Coach η οποία προτείνει 12 βήματα στο πώς να είσαι winner ως ηθοποιός κάτι που έχουν κατακτήσει κάποιοι μεγάλοι ηθοποιοί. Έμεινα στο studio της 6 περίπου μήνες και νομίζω ότι πήρα καλά μαθήματα από αυτήν.

- Υπάρχει κάτι που να ετοιμάζεις για του χρόνου;

Αυτή τη στιγμή ετοιμάζω με τον Βαγγέλη Παπαδάκη τους «Άγγελους στην Αμερική» που έγινε σειρά με τον Αλ Πατσίνο και την Μέριλ Στριπ, όπου θα παίξω τον ρόλο του Ρόυ Κον που ήταν υπαρκτό πρόσωπο, δικηγόρος, βοηθός του Τζόζεφ Μακάρθυ επί Μακαρθισμού και μέντορας του Ντόναλτ Τράμπ, ένα πολύ αμφιλεγόμενο πρόσωπο, για πολλούς ήταν η επιτομή του κακού, εωσφόρος ο ίδιος, τουλάχιστον ο συγγραφέας έτσι τον είχε αντιληφθεί. Και βέβαια από 14 Σεπτεμβρίου ετοιμάζω τα webinars Master Dynamic Mind στο Real Schools. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε το: 210 57 87 276 ή να στείλετε μήνυμα στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΝΑ ΞΑΝΑΜΑΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ

- Τέλος τι μήνυμα θα έστελνες στους αναγνώστες μας για όλα αυτά που συμβαίνουν;

Να είμαστε αυθεντικοί στην καρδιά μας. Η καρδιά θα σου δώσει συμβουλές και θα σου ψιθυρίσει, γιατί δεν φωνάζει η καρδιά. Πίστευε στη θεϊκότητα που έχεις μέσα σου! Αν δεις ότι έχεις την δύναμη να είσαι εσύ κυρίαρχος του πεπρωμένου σου, ό,τι και να συμβαίνει εξωτερικά, σίγουρα θα επιβιώσεις, αλλά δεν θα επιβιώσεις απλώς, γιατί η επιβίωση μπορεί να κρύβει και δυστυχία. Θα ξαναμάθεις τον εαυτό σου να μπορεί όχι μόνον να συντηρείται με το ελάχιστο, αλλά να είναι ευτυχισμένος με αυτό. Ακόμα κι αν σου πάρουνε την ομιλία έχεις ένα μυαλό για να μιλάς ενεργειακά με τον Θεό και με τους άλλους γύρω σου. Αν δεις πόσοι άνθρωποι έχουν χάσει μέλη τους, είναι ανάπηροι κι όμως διαπρέπουν στους παραολυμπιακούς, έχουν βρει τρόπους να είναι ευτυχισμένοι. Παιδάκια που ζουν στην Αφρική και δεν έχουν τίποτε, ούτε ρούχο να φορέσουν κι όμως είναι ευτυχισμένα, θα κατανοήσεις ότι εάν ξεφύγουμε από την κοινωνική διαπαιδαγώγηση που μας βάζει όρια και σπάσουμε την ζώνη άνεσης που έχουμε κι αυτές τις συνήθειες που νομίζουμε ότι μας κυριαρχούν, ενώ εμείς κυριαρχούμε πάνω σε αυτές, θα ανακαλύψουμε ότι η απλότητα δεν είναι απλοϊκότητα, στην απλότητα κρύβεται μια θεϊκότητα η οποία σε κάνει παντοδύναμο, ευτυχισμένο ό,τι κι αν συμβεί! «Κι αν πτωχική τη βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε. Σε έδωσε το ωραίο ταξίδι. Χωρίς αυτήν δεν θα έβγαινες στο δρόμο»!

WEBINAR MASTER DYNAMIC MIND ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ & LIVE COACHING

Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω Κάρολο Κουν, Μίνωα Βολανάκη, Ζιλ Ντασέν, Σπύρο Ευαγγελάτο, Ρούλα Πατεράκη, Μπιζού Ντε Καν, Άντζελα Μπρούσκου, Παντελή Βούλγαρη , Αγγελόπουλο, Κακογιάννη, Εύα Μπέκμαν, Κατρίν Ντενέβ, να δουλέψω με την Άννα Συνο- δινού στην Επίδαυρο, με την Αντιγόνη Βαλάκου την Ρένα Πιττακή αλλά και να επιτύχω μια τηλεοπτική καριέρα με τις Μιμή Ντενίση, Βάνα Μπάρμπα, Σοφία Αλιμπέρτη. Αυτές τις γνώσεις που πήρα και από τη ζωή αλλά και από τους μεγάλους ή μικρούς δασκάλους μου, γιατί μεγάλοι δάσκαλοι μπορεί να μην είναι μόνο τα μεγάλα ονόματα, τα οποία πρέπει να τα πεις για να γραφτούν στο βιογραφικό σου, αλλά να πεις και τους μυριάδες άγνω- στους που συνάντησα στη ζωή μου οι οποίοι συνέθεταν ένα παζλ μέσα στον ψυχισμό μου. Που μπορεί να μην σου το είπαν με λόγια αλλά να έκαναν πράξεις συμπόνιας, φιλανθρωπίας. Έφτιαξα λοιπόν ένα σύστημα που λέγεται Master Dynamic Mind δηλαδή Κυρίαρχος Δυναμικός Νους.

Τι είναι αυτό;

Αυτό είναι μια συνάντηση δύο διαφορετικών σχολών. Η μία είναι η υποκριτική σχολή. Ό,τι έχω μάθει στο θέατρο 33 χρόνια πάνω στη σκηνή, στις πρόβες με όλους αυτούς τους δασκάλους και με όλους αυτούς τους σπουδαίους ηθοποιούς. Τις τεχνικές που έμαθα, οι οποίες είναι στην ουσία ψυχοτεχνικές, δηλαδή πως μπορείς να γίνεσαι ο ρόλος τον οποίο καλείσαι να παίξεις. Αυτό θέλει μια άτυπη γνώση ψυχολογίας. Εμπειρικής ψυχολογίας μέσα από την ερμηνεία ρόλων. Η υποκριτική σού αναπτύσσει την ικανότητα της συμπόνιας δηλαδή της εμπάθειας, του να μπορείς να μπαίνεις στα παπούτσια του αλλουνού. Στη ζωή μας δεν το κάνουμε εύκολα γιατί πάντα υπάρχει κάτι που είναι πολύ κυρίαρχο σε όλους τους ανθρώπους, το να επιβιώσεις. Οπότε όταν αντιμετωπίζεις μια δύσκολη κατάσταση το επιβιωτικό σύστημα μέσα σου μπορεί να σε κάνει να θυμώσεις, να λυπηθείς εάν δεν τα καταφέρεις, να φοβηθείς όταν πρόκειται να αντιμετωπίσεις κάτι άγνωστο και οτιδήποτε πηγαίνει ενά- ντια σε αυτό που εσύ θεωρείς επιβίωση να το θεωρείς εχθρό σου. Όταν όμως μπεις στην υποκριτική, επειδή δεν κινδυνεύει το σύστημα επιβίωσης έχεις πιο ανοιχτή ματιά να μπορέσεις να ερμηνεύσεις ρόλους που είναι κακοί, μαφιόζοι εγκληματίες, πόρνες, πολιτικούς διεφθαρμένους αλλά και ιερείς, γιατρούς, θρησκευόμενους. Εκεί λοιπόν η υποκριτική, επειδή φοράς τη μάσκα του ρόλου, σου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσεις την εμπάθεια και την συμπόνια. Με την έννοια ότι καλείσαι να ερμηνεύσεις έναν χαρακτήρα πάνω στη σκηνή ή μπροστά στην κάμερα χωρίς να τον κρίνεις. Ενώ στη ζωή κρίνεις. Στην ζωή οτι- δήποτε έρχεται αντιμέτωπο με την επιβίωσή σου το μάχεσαι. Στην υποκριτική το αγκαλιάζεις και το αγαπάς γιατί πρέπει να το παίξεις. Αυτό λοιπόν σου δίνει μια δυνατότητα άτυπου ψυχολόγου ή ψυχαναλυτή ή και live coach. Στην Αμερική υπάρχει πολύ το coaching. Για παράδειγμα ο Τόνυ Ρομπισνον διδάσκει πολιτικούς αρχηγούς κρατών πώς να αναπτύξουν στρατηγικές μεθόδους ή και εταιρείες ή και ανθρώπους που είναι πολύ επιτυχημένοι πλέον κάτω από την καθοδήγησή του να μπορέσουνε να ακο- λουθήσουν κάποιους κανόνες – νόμους σε όποιον τομέα επιθυμήσουν και να τα καταφέρουν σε όλους τους τομείς της ζωής τους, χρήματα, οικογένεια, σχέσεις. Τα παλιά χρόνια το έκανε ο Αριστοτέλης με τα Ηθικά Νικομάχεια όπου έδινε συμβουλές ευζωίας στον γιό του. Ο Πλάτων επίσης, είχε δημιουργήσει και την Ακαδημία του Πλάτωνα. Θρησκευτικό σύστημα, ο Χριστιανισμός, η Παλαιά Διαθήκη είναι γεμάτη συμβουλές. Πολλά παραδείγματα ανθρώπων που καταφέρανε να αντιμετωπίσουν δυσκολίες, πολέμους και τα λοιπά. Κάθε λοιπόν θρησκεία έχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι διαπαιδαγώγησης. Στο σχολείο μας μαθαίνουν πώς να είμαστε καλοί στην ιστορία, στην φυσική, χημεία, μετά εξειδικεύεσαι σε κάποιο επάγγελμα αλλά κανείς δεν σου μαθαίνει πώς να είσαι καλός σύζυγος, πατέρας, άνθρωπος, γιός, γιατί αυτές οι αξίες της θρησκείας έχουνε ξεφτίσει. Χάσανε την αρχι- κή τους δύναμη και τον αρχικό τους προορισμό. Στην Αμερική το αναλάβανε κάποιοι coach, ένας από αυτούς ήταν ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος 100 χρόνια πριν έβγαλε τον «Νόμο της Επιτυχίας», ο Ναπολέοντας Χίλ. Πήρα λοιπόν αυτούς τους 17 νόμους της επιτυχίας, που μπορείς να τους εφαρμόσεις σε όποιο τομέα θέλεις εσύ, και πρέπει να πω ότι ο «Νόμος της Επιτυχίας» του Χίλ είναι η βίβλος των Personal Coach στην Αμερική και μάλιστα τον βάλανε και στα σχολεία ως μάθημα σε παιδιά του Δημοτικού για να είναι πάντα χρήσιμος οδηγός στη ζωή τους. Καλό είναι να μάθεις να οδηγείς και να γνωρίζεις τα σήματα, αλλά εάν δεν έχεις και την ψυχραιμία σε μια δύσκολη στιγμή, μιας στραβοτιμονιάς ενός κακού οδηγού που έρχεται απέναντί σου, θα τρακάρεις όσο καλά κι αν ξέρεις τα σήματα. Όσα προβλήματα κι αν έχεις πρέπει να διατηρείς την γαλήνη και την ψυχραιμία σου αλλιώς δεν μπορείς ούτε να οδηγείς αμάξι, ούτε φαγητό να φτιάξεις πόσο μάλλον να κάνεις και πετυχημένες σχέσεις οικογε- νειακές ή να έχεις πολύ καλές σχέσεις με τους γύρω σου. Επειδή όμως ο άνθρωπος πρέπει να επιβιώσει, στην επιβί- ωσή σου σημαντικό είναι να είσαι καλά, No matter what, δηλαδή ό,τι κι αν γίνει. Τώρα με τον κορωνοϊό όλοι μάθα- με ότι υπάρχουν πράγματα που μας ξεπερνούν. Κλείσανε όλα και ξαφνικά κανένας δεν είχε δουλειά. Λεφτά δεν ερ- χόντουσαν από πουθενά, πλούσιοι καταστραφήκανε, οι φτωχοί εάν συνεχιζότανε αυτό το μαρτύριο, που μπορεί και του χρόνου να συνεχίσει και να γίνουν ακόμα φτω- χότεροι και κάποια στιγμή θα φτάσουν να σπάνε τζάμια για να βρούνε κάτι να φάνε. Να μην το ξεχνάμε ότι το παν για τον άνθρωπο είναι η επιβίωση. Όταν δεν έχεις να φας, καθόλου, τίποτε, βγαίνει από μέσα σου ένα ζώο που πρέπει να επιβιώσει. Οπότε και ο πολιτισμός μπορεί να καταστραφεί και οι ηθικές αξίες και να γίνεις ένα animal που λέει: θέλω να φάω, τέλος! Εάν δεν έχει διδαχθεί κάποιος στρατηγικές όπως εκείνες που έχουν διδαχθεί στο Άγιον Όρος κάποιοι μοναχοί, που περνάνε πολύ δύσκολα ή στρατηγικές ανθρώπων που έχουν πολεμήσει στο Βιετνάμ ή στο Ιρακ, που σε κάνουν να μπορείς να κρατάς την ψυχραιμία σου σε πολύ σκοτεινές περιόδους, νομίζω οι άνθρωποι θα έφταναν να σφάζουν ο ένας τον άλλο και θα είχαμε τρελές αιματοχυσίες. … Προσωπικά κυρίως μέσα από τα λάθη που έχω κάνει έρχομαι να διδάξω τους μαθητές μιλώντας τους για αυτά και συνιστώντας τους να προσέξουν να μην τα κάνουν. Επίσης μεταδίδω τους 17 νόμους της επιτυχίας συνδυάζοντάς τους με την υποκριτική. Σημασία έχει να είσαι ένας άνθρωπος που σκέπτεται ορθά. Το ορθά κρύβει αγωνιστικότητα και ταπεινότητα. Η ταπεινότητα κρύβει ενθουσιασμό. Κακώς λέμε ταπει- νό έναν άνθρωπο που είναι χαμηλών τόνων. Ο ταπεινός μπορεί να είναι πολύ ενθουσιώδης. Ακριβώς γιατί η θεϊκότητα έχει μέσα ενθουσιασμό! Το λέει και η λέξη: ένα με τον Θεό! Όλες αυτές τις σκέψεις μου θέλω να τις ενσωματώσω σε ένα σύστημα που ονόμασα όπως είπα και πιο πάνω «master dynamic mind» και συνεργάζομαι με την κα Ελένη Αλεβιζοπούλου που είναι 35 χρόνια expert ως προσωπικός σύμβουλος σε μεγάλες εταιρείες, αλλά και σε ομάδες με παιδιά, και με έναν πολύ σπουδαίο σκηνοθέτη τον κο Βαγγέλη Παπαδάκη που έχει δουλέψει στη σχολή με εφήβους στην δραματοθεραπεία. Στο πρόγραμμα θα βάλω και χορευτή, γιατί ο χορός σε ανυψώνει, λειτουργείς σε άλλες συχνότητες ενεργειακές, οπότε το μυαλό αντιλαμβάνεται πολύ καλύτερα.

Ενημερωτικό σημείωμα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠEΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΛΑΔΕΜΑΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΟΜΠΟΣΤ

ΞΕΚΙΝΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

       Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή προγράμματος συλλογής και επεξεργασίας κλαδεμάτων με σκοπό την αξιοποίησή τους για την παραγωγή κομπόστ εδαφοβελτιωτικού (φυσικό λίπασμα που παράγεται από την αποσύνθεση των οργανικών υλικών). Στόχος:η συνολική μείωση του όγκου των απορριμμάτων, η αύξηση της ανακύκλωσης και η δυνατότητα να μειωθούν σημαντικά οι δαπάνες για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Το πρόγραμμα "Πιλοτική Καινοτομική Παραγωγή Εδαφοβελτιωτικών Λιπασμάτων από Φυτικά Υπολείμματα" πραγματοποιείται από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού.

Από την πλευρά του ΕΚΠΑ επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο Καθηγητής  κ. Ντίνος Χασάπης, ενώ από την πλευρά του δήμου εκτός της φυσικής παρουσίας του Δημάρχου Πέτρου Φιλίππου στην εφαρμογή, υπεύθυνος είναι ο αντιδήμαρχος Δ/νσης Τεχνικών Ανταποδοτικών Υπηρεσιών και Έργων κ. Βασίλης Μπούτσης.

 

 

 

 

Η διαδικασία προβλέπει τη διαλογή των κλαδεμάτων από τα συνεργεία του δήμου και στη συνέχεια την προώθησή τους σε ειδικό χώρο (βλ φωτο) όπου θα θρυμματίζονται από κατάλληλο κλαδοτεμαχιστή και θα υπόκεινται σε επεξεργασία ειδικής κομποστοποίησης.

Αυτή είναι αποτέλεσμα καινοτομικής διαδικασίας, η οποία έχει αναπτυχθεί στο Τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών και περιλαμβάνει τη χρήση ειδικού βιοκαταλύτη (πυκνό υπόστρωμα μικροοργανισμών εδάφους) και ανόργανων ορυκτών.

 

Παράλληλα θα οργανωθεί συλλογή οργανικών υπολειμμάτων εστίασης και λαϊκών αγορών σε καφέ κάδους. Ήδη έχουν καταγραφεί οι επιχειρήσεις στις οποίες θα δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες και εντός του Απριλίου θα μοιρασθούν οι κάδοι και θα ξεκινήσει η αποκομιδή. Για τους συμμετέχοντες θα προβλεφθούν ανταποδοτικά οφέλη. Ενισχυτικά της αξίας του έργου επισημαίνεται ότι ο γειτονικός Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει από το 2016 επενδύσει σημαντικά ποσά και συμμετέχει στην ανάπτυξη της ίδιας τεχνογνωσίας παράγοντας πιστοποιημένα εδαφοβελτιωτικά υψηλής ποιότητας σε μεγάλη ποσότητα, το VITA GREEN και το VITA GREEN PLUS.

 

 

 

http://saronicospages.gr/index.php/evretirio?fields[7]=

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΕΔΑΦΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ VITA GREEN και VITA GREEN PLUS ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ 3Β

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δημοπρασία 10.000 έως 16.000 σακιών 50 lt του εδαφοβελτιωτικού VITA GREEN και VITA GREEN PLUS.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατάφερε να κάνει πράξη την «κυκλική οικονομία», κλείνοντας τον οικονομικό κύκλο και προσθέτοντας έσοδα στον δημοτικό προϋπολογισμό. Λίγα λόγια για το VITA GREEN και VITA GREEN PLUS Το VITA GREEN, είναι οργανικό εδαφοβελτιωτικό-λίπασμα προερχόμενο από την επεξεργασία των πράσινων κλαδεμάτων.

Το VITA GREEN PLUS είναι οργανικό εδαφοβελτιωτικό-λίπασμα καινοτόμας παραγωγής, προερχόμενο από πράσινα κλαδέματα και οργανικά υπολείμματα κουζίνας (καφέ κάδοι) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά της βιολογικής γεωργίας, καθώς έχει πιστοποιηθεί από τον Οργανισμό Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων, ΔΗΩ. Η ΔΗΩ έχει ολοκληρωμένη διαδικασία πιστοποίησης και έχει εκδώσει σχετική βεβαίωση. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι ο πρώτος δημόσιος φορέας στην Ελλάδα που έλαβε τη σχετική πιστοποίηση, ενώ ήδη βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης Πιστοποιητικού ECOLABEL. Η διάθεση των εδαφοβελτιωτικών γίνεται από τις αποθήκες του Δήμου και της μονάδας παραγωγής στο Κορωπί.

 

 

http://saronicospages.gr/index.php/evretirio?fields[7]

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 16:40

ΑΤΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣNEWS 2020

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 8ος 2020 Published on Jun 29, 2020 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ Για όλη τη Νότια Αττική από τη Γλυφάδα μέχρι το Λαύριο! Διανέμεται δωρεάν σε 20.000 αντίτυπα και έχει στις σελίδες του επαγγελματίες από κάθε τομέα και κάθε δραστηριότητα. Ενημερώνεται κάθε χρόνο και κρατάει ζωντανή την επαφή με τους κατοίκους και την τοπική αγορά και μέσα από το διαδίκτυο από την δική του ιστοσελίδα: www.saronicospages.gr, αλλά και όλα τα social media που έχουν σχέση με τη Νότια Αττική και ειδικά τις περιοχές του Δήμου Σαρωνικού, του Μαρκόπουλου, της Κερατέας, του Λαυρίου και τους γειτονικούς δήμους. Εκατοντάδες επαγγελματίες μας εμπιστεύονται κάθε χρόνο για την προβολή τους και για αυτό τους απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Χιλιάδες αναγνώστες θα ανοίξουν άπειρες φορές τις σελίδες του και θα βρουν μέσα σε αυτές ότι ζητούν γρήγορα, εύκολα, απλά. Κοινοποιήστε, αναρτήστε, σχολιάστε, συνδεθείτε και αλληλεπιδράστε. Αυτό σημαίνει συμμετέχω στον επαγγελματικό οδηγό για όλη τη Νότια Αττική "Σελίδες Σαρωνικός"!!!

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 21:38

ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΟ AUTO SERVICE ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΗ ΕΩΣ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ & ΑΞΕΣΟΥΑΡ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ - AUTO SERVICE

 

AUTO SERVICE, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,

Σουνίου 57, Καλύβια, Τηλ.: 22993 03542, 6936 516

745, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

ΣΑΒΒΑΣ ΕΠΕ, Κοτσαδόροι-Μπαγκαζιέρες, Κα-

γκελίδης Λευτέρης, Λ. Βουλιαγμένης 381, Ηλι-

ούπολη, τηλ.: 210 9704 078, fax: 210 9704 079,

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Τ-PAUL.MAN, Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων – Αξε-

σουάρ, Λιπαντικά, Βασιλέως Κωνσταντίνου 7

Βάρη, Τηλ./Fax: 210 89 70 865, κιν.: 6987 44 43

65, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

AUTO GAS, Μιχάλης Παναγιώτης, Προκοπίου Γκί-

νη 7 Καλύβια, Τηλ.: 6977 445107.


ΓΚΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ, Παπαναστασίου 6, Καλύβια, Τηλ.:

 

22990 46246, κιν.:6938 00 13 84


ΕΦΡΑΙΜΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, Γενικό Συνεργείο

Αυτοκινήτων, Ξενοφώντος 1 Ανάβυσσος, Τηλ.:

 22910 37 415, κιν. 6944 74 51 22- 6977 40 76 43


ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ, 34 χλμ Λ. Αθηνών-Σουνίου (Πα-

ραλιακή), Αγία Μαρίνα Κορωπίου, Τηλ.:. 2291091171


ΑΦΟΙ ΤΣΕΛΙΚΟΥ, Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου 16, Πέτα,

 Κουβαράς, Τηλ.: 22990 42059 - 22990 69180.


ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, Ευαγγ. Καρελιώτη 24, Καλύβια, Τηλ.: 22990 47533, κιν. 6932 430 675.


ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου 53, Πέτα Κουβαρά, Τηλ.: 2299069610, κιν.: 6944 202 470.


ΚΑΤΣΑΡΟΣ M. - ΜΙΧΑΛΗΣ Σ., Συνεργείο, Λεωφ.

Καλυβίων - Μαρκόπουλου, Καλύβια, Τηλ.:

22990 61060, 6974 427 550.


ΚΟΡΩΝΑΡΧΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Κινητό Ηλεκτρολο-

γείο Φορτηγών και Μηχανημάτων, Λεωφ. Αγίας

 

Μαρίνας 557, Τηλ.: 6944 61 39 96


ΛΑΖΟΥΡΑΣ AUTO SERVICE, Λεωφ. Πόρτο Ράφτη

45 & Αλλαγιάννη 1, Μαρκόπουλο, Τηλ.: 22990

25867 κιν.: 6945 079188 – 6939 486099- 6986609686, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΜΙΧΆΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ Γ., Συνεργείο & Ηλεκτρολογείο Αυτοκινήτων, Προκοπίου Γκίνη 7, Καλύβια, Τηλ.: 22990 48652.


ΣΙΔΕΡΗΣ Δ. ΒΑΣΙΛΗΣ, Συνεργείο Φρένων, Μακρυ-

γιάννη 6, Καλύβια, Τηλ.: 22990 48251, Kιν. 694459 86 64.


ΠΕΤΟΎΡΗΣ ΙΩΆΝΝΗΣ Κ. Λεωφόρος Πόρτο Ρά-

 

φτη 70, Μαρκόπουλο, Τηλ.: 2299025351


PEUGEOT EVOLUTION (Λιάπης Πέτρος Ε.) Λεωφόρος Σουνίου 63, Μαρκόπουλο, Τηλ.: 2299040586, κιν.: 6980765903

 

 

 

 

ΤΣΙΛΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, Σμύρνης 9, Ανάβυσσος,

Τηλ.: 22910 36504 - 6986 641 370.

ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Λ. Καραμανλή 28, Ανά-

 

βυσσος, Τηλ.: 22913 06704, κιν. 6947 156 645.


ΤΣΟΥΡΑΜΆΝΗΣ ΑΝΤΏΝΗΣ, Ηλεκτρονικός Έλεγ-

χος Αυτοκινήτων, Λεωφ. Αγίας Μαρίνας – Κο-

ρωπίου 129, Κορωπί, Τηλ.: 22910 78771 - κιν.:

6948590117

 

 

ΜΕΓΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ., Λ. Σουνίου 127, Κε-

ρατέα Τηλ.: 2299068149- Fax: 22990 68449, κιν.:

6944 780 903, E-mail: george.megagiannis@

gmail.com


ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ


ΒΑΜΒΟΥΝΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, Ανθ. Παναγιωταρά-

κου 17, Κερατέα, Τηλ.: 22990 66446, κιν.: 697

 

4021028

TRAST, ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ, Πρίφτη 10, Μαρκόπουλο, www.trast-x.gr, Τηλ.: 22990 22501- 22990 22559, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ – ΒΑΦΕΣ

 

ΖΑΓΓΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, DOCTOR PAINT Auto & Moto,

Καλύβια Αττικής, Τηλ.: 22990 48862, 6948 064

 

804, e - mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..


M.A.C. MOTORS, Λεωφ. Πόρτο Ράφτη 100, 190

03, Πόρτο Ράφτη, Τηλ.: 6940 17 76 05 – 6943 69

70 80, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 


Σημασία στην λεπτομέρεια για καλό λάδι

 

 

Το ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑ, είναι

μια οικογενειακή επιχείρηση, 2ης γενιάς,

που δραστηριοποιείται από το 1969 στην περιοχή των Καλυβίων Αττικής.

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 23:15

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

 

ΑΘΛΗΣΗ

 

ANIMA CLUB ΕΠΕ, Ρούμελης, Ανάβυσσος, Τηλ.:22910 54001 - 6946 814 398.

KOUROS CLUB, Θαλάσσια σπορ, 50ο χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, Ανάβυσσος, Τηλ.: 2291040804.

Shouth Coast TANG SOO Do Karate Academy, Βασ. Γεωργίου Β΄ 12, Ανάβυσσος, Τηλ.: 2291302280, Kιν.: 6948 80 82 28.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ, Βασ. Γεωργίου Β΄ 12, Ανάβυσσος, Τηλ.: 2291 302 280, Kιν.: 6948 808 228.

ΑΘΛΗΤΙΚΌΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΜΑΊΑΝΔΡΟΣ TaeKwonDo Ήρωος Μάτση 76, Άλιμος, Τηλ.: 210 9936 630. Λ. Καλυβίων 123, Καλύβια, Τηλ.: 22910 24226.

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 22:09

Ιδανικό βάρος με φυτική διατροφή

 

 

Σημασία έχει η ποιότητα

στο σχήμα διατροφής που ακολουθείτε

Γράφει η Σοφία Κανέλλου

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Καμία δίαιτα που γίνεται μόδα δεν είναι πιο υγιεινή και δεν έχει τα μακροχρόνια αποτελέσματα μιας απολύτου φυτικής διατροφής.

Τώρα θα μου πείτε, ωραία, και οι μακαρονάδες vegan είναι!

Αλλά εδώ σας θέλω! Σημασία έχει η ποιότητα σε

όποιο σχήμα διατροφής κι αν ακολουθείτε. Δώ-

στε λοιπόν βάση σε πλήρη δημητριακά, ποικιλία

λαχανικών, φρούτα εποχής, όσπρια και ξηρούς

καρπούς, ανάλατους και άψητους.

Σημασία στην λεπτομέρεια για καλό λάδι

 

Το ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑ, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, 2ης γενιάς, που δραστηριοποιείται από το 1969 στην περιοχή των Καλυβίων Αττικής.Σελίδα 1 από 2