×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 43
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 16:57

Παιδιά με δυσκολίες στο Δημοτικό σχολείο

Written by
Rate this item
(1 Vote)

 

 

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ; ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ;

 

 

  

Γράφει η Τατιάνα Τσαραμιάδου,

Διευθύντρια του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

και του Επιστημονικού Κέντρου «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

 

 

 

 

 

Οι απαιτήσεις της Α΄ Δημοτικού είναι πολλές αφού το παιδί καλείται να παρουσιάσει σχολικό προφίλ, σχεδόν αμέσως με τις πρώτες ημέρες της εισαγωγής του στο νέο του σχολείο. Πρέπει να συμπεριφέρεται σωστά, να προστατεύεται μόνο του, να διεκδικεί με αποδεκτό τρόπο αλλά και αποτελεσματικό ό,τι επιθυμεί από τους φίλους και την δασκάλα του. Παράλληλα, πρέπει να έχει γνωστικό ενδιαφέρον και τεχνικές γνώσεις γραφής και ανάγνωσης, για να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

 

Ο αριθμός των παιδιών που έχουν ανάγκη εξατομικευμένης παρέμβασης ή παρουσιάζουν συναισθηματικές ή μαθησιακές δυσκολίες συνεχώς αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Τα παιδιά αυτά θα πρέπει να τα φροντίσουν γονείς και «ειδικοί» που θα τα εκπαιδεύσουν με διαφορετικό ρυθμό και τρόπο, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες τους και να κατευθυνθούν στην πορεία των υπολοίπων παιδιών της τάξης. Για τον λόγο αυτό οι γονείς πρέπει να επαγρυπνούν και να μην εφησυχάζουν θεωρώντας ότι το παιδί τους είναι μικρό και όταν μεγαλώσει θα μιλήσει καλύτερα, θα γράψει καλύτερα, θα συμπεριφερθεί καλύτερα!..

Εάν, λοιπόν, το παιδί σας από την προσχολική του ήδη περίοδο, παρουσιάζει δυσκολίες στην συμπεριφορά την μάθηση, την ομιλία, την γραφή, τότε επικοινωνήστε

με ένα κέντρο σαν το δικό μας (κέντρο «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ», σε Λαγονήσι, Πετράλωνα, Άλιμος). Η κοινωνική λειτουργός του κέντρου θα σας υποδεχθεί

και θα αφιερώσει πολύ χρόνο να ακούσει αναλυτικά τα θέματα, τα γεγονότα ή τους προβληματισμούς σας. Θα σας συμβουλέψει σωστά, θα σας δώσει οδηγίες, λύσεις και τρόπους για να βελτιώσετε όλα τα θέματα. Δεν έχει κανένα κόστος η συμβουλευτική της κοινωνικής λειτουργού στα κέντρα«ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ». Είναι ΔΩΡΕΑΝ στο πλαίσιο του κοινωνικού εθελοντικού μας έργου για τα σχολεία της περιοχής μας!..

Τα Ασφαλιστικά σας ταμεία καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος εξόδων για θεραπευτικές συνεδρίες που τυχόν θα χρειαστεί το παιδί σας. Η θεραπευτική ομάδα σε κάθε κέντρο μας απαριθμεί 15 διακεκριμένους επιστήμονες που θα εργαστούν με το παιδί σας σε συνεργασία μαζί σας για γρήγορη αποκατάσταση.

 

ΟΜΙΛΙΑ,

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ,

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ 

ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

Η ομιλία που είναι το σημαντικότερο όλων στην εξέλιξη του παιδιού θα πρέπει να είναι άριστη με την είσοδο του παιδιού στο Δημοτικό.

Η συγκέντρωση αποτελεί προϋπόθεση για την μάθηση, εάν δεν είναι ικανοποιητική τότε το παιδί δεν αφομοιώνει και δεν μαθαίνει.

Η θεραπεία συμπεριφοράς για προβλήματα συμπεριφοράς (επιθετική, αρνητική, βίαιη, παθητική, κλειστή, φοβισμένη, κυκλοθυμική) μπορεί να βοηθήσει το παιδί να βελτιωθεί και να γίνει εντελώς λειτουργική προσωπικότητα, ώστε  να συνεχίσει την σχολική ζωή του με ισορροπημένα συναισθήματα, ηρεμία και χαρά!

Αγαπητοί γονείς, τα παιδιά με δυσκολίες στην σχολική τους ζωή έχουν ανάγκη μιας ολοκληρωμένης υποστήριξης για τα ίδια και ολόκληρη την οικογένειά τους.

Στα κέντρα «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» σας περιμένει μία φιλική αλλά επιστημονικά καταρτισμένη και έμπειρη ομάδα να εργαστεί μαζί σας για άμεσα αποτελέσματα. Επικοινωνήστε με την κοινωνική μας λειτουργό στα τηλέφωνα:*

 

 

 

*Η κ. Τατιάνα Τσαραμιάδου απαντάει στις ερωτήσεις σας

στην διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Αθήνα: Δρυόπων 14, Άνω Πετράλωνα, 11852 (έναντι Σταθμού), Τηλ.: 210 3426 745.

Λαγονήσι: Απειράνθου 5 και 37ο χιλιόμετρο παραλιακής

Λεωφ. Σουνίου, 19400, Τηλ.: 22910 71448.

Άλιμος: Λεωφόρος Ιωνίας 124, 17456, Τηλ.: 210 9938 840,


Read 2017 times Last modified on Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 19:12
Login to post comments